Praktische
informatie

Hier vind je een antwoord op de meeste gestelde vragen.

 • Het voorschrift voor kinesitherapie van de arts
 • Een klevertje van de mutualiteit
 • Eventuele verslagen van de arts en/of van medische beeldvorming
 • Comfortabele kledij

Onze praktijk is gelegen aan de rotonde te Rotselaar (naast Easykit en aan de E314, uitrit 21 tussen Leuven en Aarschot).

Het adres is:
Aarschotsesteenweg 33, 3110 Rotselaar

Met de wagen:
Er is een ruime parking met speciale plaatsen voor patiënten, kort aan de ingang van de praktijk. Onze praktijk is volledig rolstoeltoegankelijk met automatische deuren.

Met openbaar vervoer: er is een bushalte aan de rotonde (50 m. stappen) met bussen uit alle richtingen (Leuven, Aarschot, Tildonk, Tremelo). Klik hier

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan op verschillenden manieren:

Wij geven de voorkeur aan behandelingen in de praktijk gezien wij hier ruime mogelijkheden hebben om uw behandeling zo goed als mogelijk te laten verlopen. Indien het niet anders kan, komen wij ook aan huis. Wij beperken onze huisbezoeken tot een straal van 5 km.
Het is niet steeds mogelijk om de telefoon op te nemen tijdens de behandelingen daarom verkiezen we dat je een afspraak online maakt of via het contactformulier. Wij nemen contact op binnen 24u.

De praktijk beschikt over alle faciliteiten om jou optimaal te behandelen en verdient dus steeds de voorkeur als behandellocatie. Indien het voor jou niet mogelijk is om tot in de praktijk te komen, is een huisbezoek mogelijk voor kinesitherapie (niet voor pedicure of diëtiste).

Gelieve steeds op tijd jouw afspraak na te komen zodat iedereen op een vlotte manier verder geholpen kan worden. Wanneer je niet aanwezig kan zijn, gelieve dan steeds 24u op voorhand de afspraak te annuleren. Gereserveerde afspraken die niet tijdig werden afgemeld, zullen worden aangerekend met het overeenkomstig tarief.

Een gewone kinesessie duurt 30 min. De mogelijkheid bestaat dat je verder zelfstandig aan het werk gezet wordt in de oefenzaal of in de fitness om het maximale uit jouw revalidatie te halen. Voor sommige chronische aandoeningen duurt de behandelsessie 60 min. Dit wordt steeds in samenspraak met jou therapeut besproken tijdens de eerste sessie.
Een sessie bij de pedicure duurt 45’. De eerste twee sessies bij de diëtiste duren 60’ (opstart) of 30’ (vervolgsessie).

Voor de eerste kinesessie kan je gewoon normale kleren dragen. Indien er bij de volgende sessies sportieve kledij nodig zou zijn, wordt dat afgesproken gedurende het eerste consult.

Kinesitherapie
Wij werken gedeconventioneerd

 • Eerste behandeling 45 euro
 • Vervolgbehandeling in de praktijkruimte 35 euro
 • Behandeling aan huis 37.50 euro
 • Voor de specifieke terugbetaling, klik hier.

Diëtetiek

 • De eerste twee sessies duren 60’ en je betaald 64 euro/sessie diëtiste
 • Voor een vervolgsessie van 30’ betaal je 42 euro

Medische pedicure

 • Voor een behandeling van 45’ betaal je 35 euro

Bij het afsluiten van een kine behandelreeks of aan het einde van 9 sessies wordt de rekening gemaakt. De sessie bij de pedicure of diëtiste wordt meteen afgerekend. We verkiezen betaling via de bancontact applicatie. De optie om cash te betalen of via overschrijving sluiten we niet uit. Eenmaal de betaling voldaan is, ontvang je een getuigschrift dat ingediend kan worden bij de mutualiteit voor de terugbetaling.

Dit is mogelijk maar dan zal je zelf instaan voor het volledige bedrag. Het is aan te raden om eerst langs te gaan bij een arts. Op voorschrift worden de kinesitherapie sessies en bepaalde behandelingen bij de diëtiste en pedicure terugbetaald door de mutualiteiten.

Heb je een vraag die hier nog niet beantwoord werd? Maak telefonisch contact via 016 60 69 79 (keuzetoets 3) of stuur een mailtje naar medi@respiro.be en wij staan jou met plezier te woord.