Medi

Revalidatie specifieke doelgroepen

kernwaarden Respiro

Revalidatie onder begeleiding

Onder begeleiding van een kinesist worden wekelijks aangepaste trainingsprogramma’s georganiseerd in de fitnessruimte voor hartpatiënten, longpatiënten (COPD) en mensen met Parkinson.

Wij werken hiervoor nauw samen met enkele revalidatiecentra en artsen in de omgeving.

Ik volg hier nu een half jaar revalidatie na een longtransplantatie. Het team van fysiotherapeuten weet me elke keer weer te motiveren ook als het een dag minder gaat. Telkens worden er nieuwe oefeningen bedacht, zodat het niet saai en repetitief wordt. Ben zeer tevreden met de resultaten. De faciliteiten zien er strak en proper uit. Hier wordt duidelijk aandacht aan besteed. En heel belangrijk, er is altijd ruimte voor een grap of een kwinkslag.
- Paul

Hartrevalidatie

_____

Heb je een hartinfarct ondergaan, een hartklepoperatie, hartritmestoornissen of hartfalen, een stentbehandeling, een bypassoperatie of een vorm van vaatlijden? Tijdens de revalidatie werk je samen met soortgenoten aan je herstel. Je leert je grenzen opnieuw kennen en verleggen.

Dit gebeurt in de vorm van een individueel fitnessprogramma en/of een groepssessie en onder begeleiding van onze gespecialiseerde hartcoaches.

  • Individuele training: elke dinsdag en donderdag van 8u tot 12u
  • Groepssessie: elke dinsdag (10u15 – 10u45) en donderdag (9u45 – 10u15)

Lid zijn van HARPA is een vereiste.

Bij een chronische longaandoening heb je te maken met een slechtere conditie door de gedaalde longfunctie en verminderde spierkracht. Het revalidatieprogramma komt aan deze klachten tegemoet en zet in op het terug beter functioneren in het dagelijks leven.

  • Dinsdag en vrijdag van 13u tot 14u30 onder begeleiding van Erik.

Longrevalidatie
voor COPD

_____

Bewegen met
Parkinson (PD)

_____

Het is aan te raden dat mensen met parkinson zo lang mogelijk lichamelijk actief blijven. Bewegen helpt de coördinatie, balans en kracht te verbeteren. Daarnaast ga je je fitter voelen.

De lessen vinden plaats in kleine groepen ingedeeld per niveau en onder begeleiding van onze ervaren neurologische therapeuten

  • Boksen: maandag 18u30 – 19u30 / vrijdag 9u30 – 10u15
  • Dansen: donderdag 18u30. – 19u30
  • Begeleide fitness: vrijdag 10u15 – 11u
Revalidatie voor specifieke doelgroepen Respiro Medi

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak en bij voorkeur in de praktijk. Maak uw afspraak online of via het contactformulier. Wij nemen contact op binnen 24u.